zondag 21 april 2013

[RECEPT]: Boogvulder

Ondanks mijn voorliefde voor prutsen met eten bleef mijn repertorium op vlak van gebak en andere zoetigheden tot nu toe eerder beperkt. Patisserie is not my forte. Gelukkig heb ik de hemelse broodpudding van mijn mama ondertussen onder de knie. Ook wit brood op overschot en geen park met eendjes in de buurt? Volg dan onderstaande stappen en in een uurtje tijd tover je een lekkere boogvulder op tafel.


 

 

 

 

Wat heb je nodig?


  • 300 gram oud wit brood
  • 1/2 liter melk
  • 200 gram kristalsuiker
  • 5 eieren
  • 100 gram rozijnen
  • 1 eetlepel vanillebloem (= puddingpoeder)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoe maak je het?


Verwarm de oven voor op 200°. Knip het brood in stukjes en doe het in een ruime mengkom. Groene schimmeltjes zijn niet zo gezond, dus wegknippen die handel! Verwarm ondertussen de melk en de suiker in een steelpan. Giet de lauw geworden en gesuikerde melk over het brood. Prak alles samen met een vork. Onappetijtelijk papje gemaakt? Zet je maar schrap, het wordt nog erger.















Kluts de eieren in een tweede mengkom. Voeg de rozijnen, de puddingspoeder en de eieren toe aan de broodbrij en roer alles om. Het eindresultaat ziet eruit alsof iemand dit al eens opgegeten heeft, maar dat is de bedoeling.















Beboter een vuurvaste ovenschotel en giet het mengsel hierin. Laat ongeveer 45 minuten in de oven bakken.

Succes en smakelijk! (dixit mama)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten