maandag 24 juni 2013

[DIY]: Sock bunny/Kouskonijn

Ripley, een eigenwijs wit-getijgerd kattenbeest, maakt al twee jaar deel uit van onze gezinsunit. Af en toe mag die poes des huizes eens in de watten worden gelegd. En waarmee kun je een kat meer plezier doen dan met een zelfgemaakt speelgoedkonijn prop-vol catnip ofte kattenkruid? Juist ja. Plunder alvast je ondergoedlade op zoek naar afgedankte weessokken - je weet wel, die sokken die op tragische wijze hun wederhelften verloren in de wastrommel - en neem er gezellig naald en draad, een schaar, een flinke hoop watte en kattenkruid van de fijnste kwaliteit bij. Tijd voor een diervriendelijke DIY!

Die kat lust er nu al pap van.
 

Wat heb je nodig?

  • 1 verweesde sok
  • watte - lots of it
  • naald en draad
  • een schaar
  • kattenkruid (te koop bij de dierenspeciaalzaak)

Hoe maak je je eigen sock bunny?


Waarschuwing: mijn beheersing van het handwerk- en naaijargon is bijzonder primitief. Moedige knutselaars die zich na het lezen van onderstaande instructies verward in het haar krabben, doen er goed aan de foto's als leidraad te beschouwen. Of je wendt je tot het originele idee, weliswaar zonder kattenkruidtwist! Aan de slag!

De voet van de sok wordt straks het lijfje van je konijn. Prop dit gedeelte vol met watten en voeg een royale hoeveelheid kattenkruid toe. Naai dicht met behulp van een simpele rijgsteek.

 
Daarna is de staart van het konijn aan de beurt. Baken op de rug van het lijf een cirkel af met een rijgsteek. Span aan, en er verschijnt een schattige fluffy tail.

 
Vul nu ook het hoge gedeelte boven de hiel van de sok met watten. Dit wordt het hoofd van je konijn. Bestrooi opnieuw kwistig met cat nip. Naai daarna het zaakje dicht met behulp van een rijgsteek.


Nu hoef je enkel nog uit het bovenste stuk van de sok de oortjes van je konijn te fabriceren. Knip in twee en werk zo nodig de punten van de oren bij. Naai alles goed vast op het punt waar de oren samenkomen.



Je kan het postuur van je konijn naar eigen goeddunken aanpassen door hier en daar hoofd en rug aan elkaar te naaien. En klaar!

Besnuffeld en goedgekeurd.
 
 
Waarmee hou jij je kat én jezelf bezig op een zondagnamiddag?
 
 
Collages via PicMonkey

Geen opmerkingen:

Een reactie posten