zaterdag 30 maart 2013

[GESHOPT]: Goodies van de Fnac

Vorig weekend kreeg ik de kans om eindelijk nog eens rond te struinen in 'mijn' studentenstad Gent. Een bezoekje aan de Fnac, hét paradijs voor de boeken-, muziek-, film- en gadgetliefhebber. is dan telkens een must. Ik vergaarde er een kleine selectie goodies. Kijken jullie mee?

 
 
(1) 5 ingrediënten, 1 gerecht. Of hoe je lekker kunt koken met slechts 5 ingrediënten. (Standaard Uitgeverij, 2012, € 13,50)
 
Kookboeken zijn erg inspirerend, maar overschatten soms zwaar de portemonnee en beschikbare koelkastruimte van enthousiaste hobbykoks. Die knappe gerechten putten immers keer op keer uit een ellenlange ingrediëntenlijst met dingen waarvan je meestal nog nooit had gehoord en die bovendien nog eens prijzig zijn ook. Realistisch is anders... Vandaar dat dit boekje dan ook mijn aandacht trok. Ik citeer de achterflap: In 5 ingrediënten, 1 gerecht staan alleen maar volwaardige maaltijden die met maximaal 5 ingrediënten bereid kunnen worden, zonder addertjes onder het gras. Lijkt me een haalbare kaart voor een doordeweekse avond. Dit kookboek is leuk vormgegeven en is onderverdeeld in handige hoofdstukken per categorie, waaronder 'Hapjes', 'Vegetarische gerechten', 'Vlees' en 'Desserts'. Gerechtjes zoals bladerdeeghapjes met spinazie en ricotta, ciabatta met kip en rode pesto en gevulde kip met geitenkaas in een spekjasje deden ons alvast watertanden. Een mooie aanwinst in de keuken!
 
(2) Michael Ennis - Het duivelse lot (De Bezige Bij, 2012, € 19,90)
 
Een literaire thriller annex historische roman. Die brave Franciscus I mag het vast niet geweten hebben, maar in het verleden hielden zijn illustere voorgangers hem niet altijd in de broek. De beruchte Borgiapaus Alexander VI was in dit opzicht geen uitzondering. De moord op zijn onwettige zoon in 1502 vormt het uitgangspunt van dit veelbelovende boek. De courtisane Damiata krijgt van de paus opdracht dit mysterie te ontrafelen en krijgt hierbij hulp van de obscure Florentijnse diplomaat Niccolò Machiavelli en de excentrieke ingenieur Leonardo da Vinci. Tijdens deze zoektocht reist dit prominente clubje door Italië en wordt het drietal geconfronteerd met bijgeloof, leugens en erotische obsessie. Een nog groter geheim brengt algauw ook hun eigen levens in gevaar. Suspens en mysterie! Levensechte historische personages! Een auteur die de moeite nam om jarenlange research te doen voor hij deze roman op de markt gooide! Verkocht.
 
(3) Californië (uit de reeks Capitool Reisgidsen) (Unieboek - Het Spectrum, 2013, € 34,99)
 
Eind juli is het zover en gaat één van mijn Grote Dromen in vervulling. Na lang beraad raapten we al onze moed en spaarcentjes bijeen en boekten we een rondreis in het westen van de Verenigde Staten. We zullen er drie weken rondcruisen met een huurwagen in de driehoek Los Angeles - Las Vegas - San Francisco om er te genieten van de onthutsend mooie natuur en nationale parken, de megasteden en the American way of life. Een beetje documentatie kan hierbij uiteraard wel eens van pas komen. Ik greep daarom opnieuw naar mijn favoriete reeks Capitool Reisgidsen, die een duidelijke indeling, overzichtelijke grondplannen en veel prentjes in kleur bevatten. Ik vind een eigen reisgids telkens ook een mooi souvenir aan een bijzondere reis. Een definitief gekeeld spaarvarkentje en twee blije harten zijn het resultaat. Op naar de States!
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten